Opening Mijn Huis Mijn Architect: za 24 sept 10u00 - Leuven

In aanwezigheid van Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck

Tijdens Mijn Huis Mijn Architect kan je dit weekend 135 woningen bezoeken in Vlaanderen. Het openhuizenweekend, een initiatief van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad, beleeft haar 17de editie en is over de jaren uitgegroeid tot dé gelegenheid om architecturale pareltjes te bezoeken en kennis te maken met zowel de bouwheer als met de architect achter het project. Het centrale thema dit jaar is 'Creatief met ruimte. Op het ritme van het leven'.


Graag nodigt de Orde van Architecten - Vlaamse Raad u uit op de officiële opening in een unieke compacte woning met een footprint van 40m² in Leuven. In aanwezigheid van Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck geven architect Vincent Van Den Broecke (Blanco Architecten) en voorzitter van de Orde van Architecten Vlaamse Raad Marnik Dehaen er toelichting. Er is mogelijkheid tot interviews.Over het project

Een bouwgrond in het midden van de stad, een footprint van 40m² en slechts 1 volwaardige gevel om licht en zicht te creëren. Een enorme maar ontzettend boeiende uitdaging om een hedendaagse stadswoning te ontwerpen die plaats biedt aan een op het eerste zicht normaal woonprogramma incluis ruime garage en lift. Elke vierkante meter vloer- én geveloppervlakte moest dus maximaal en creatief benut worden.

Op de eerste verdieping, boven garage en inkom, de slaapkamer, wat verholen in de smalle centrumstraat. Hoe verder de dag evolueert, hoe meer het wonen zich naar boven richt; naar het licht. Naar het zicht -vanuit de 'urban veranda'- over de Leuvense daken. Wonen op het ritme van de dag, op het ritme van het dagelijks leven.

De bouwvrouw had bovendien de uitdrukkelijke wens om haar oude, versleten huis af te breken en te vervangen door een hedendaagse woning waarin ze levenslang kan blijven wonen; op het ritme van haar leven.

'Creatief met ruimte. Op het ritme van het leven.' Het DNA van deze stadswoning.Programma

10u00: Ontvangst

10u30: Verwelkoming en toelichting bij het thema 'creatief met ruimte - op het ritme van het leven'
Door architect Marnik Dehaen, voorzitter van de Orde van Architecten Vlaamse Raad

10u40: Visie van de Vlaams Bouwmeester
Door Vlaams Bouwmeester prof. Ir.-arch. Leo Van Broeck

11u00: Een unieke compacte woning met een footprint van 40m²
Door architect Vincent Van Den Broecke (Blanco Architecten)

11u10: Vragen en antwoorden gevolgd door een rondleiding in de woningPraktisch

Datum:
zaterdag 24 en zondag 25 september, van 14u tot 18u
Korte omschrijving:
Levenslang wonen, Oppervlakte < 150m², Stedelijk
Projectinfo
Adres:
Drinkwaterstraat 26, 3000 Leuven. (niet voor publicatie)


Contact ter plaatse

Charlene Ghyselinck
projectcoördinator Mijn Huis Mijn Architect
GSM 0477 94 93 16
info@mijnhuismijnarchitect.com

Gelieve uw aanwezigheid te willen bevestigen op 0477 94 93 16 of info@mijnhuismijnarchitect.com.< Terug